Penicilin supa odavno je poznata kao prirodni eliksir zdravlja i snage. Ova tradicionalna domaća supa, najčešće pripremljena od piletine, povrća i začina, s razlogom nosi nadimak "prirodni antibiotik".
Bogata je vitaminima, mineralima i aminokiselinama koji jačaju imunitet i pomažu tijelu da se izbori s virusima, naročito u sezoni prehlade i gripa.
v2-intext-01
Topla tečnost smiruje grlo, otpušava disajne puteve i ubrzava oporavak. Luk, bijeli luk i celer u supi dodatno djeluju antibakterijski i protivupalno, dok pileće meso daje proteine potrebne za obnovu organizma.
Za pripremu ove supe dovoljno je skuhati komad domaće piletine s korjenastim povrćem poput mrkve, celera, peršuna i crnog luka, uz dodatak bijelog luka i malo bibera. Nakon što se sve lagano krčka oko sat vremena, dobija se bogata, mirisna juha puna hranjivih sastojaka.
v2-out-of-page
Redovno konzumiranje penicilin supe ne samo da grije tijelo u hladnim danima, već i čuva zdravlje prirodnim putem, bez potrebe za lijekovima. To je razlog zašto mnogi i danas vjeruju da nema boljeg lijeka od tanjira domaće, tople penicilin supe.