navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Za pola sata

Pileća džigerica sa rižom za kuhare početnike

Žuri vam se a dosta vam je pita i roštilja. Možete jednostavno i i brzo napraviti ukusno jelo za cijelu porodicu, koje nije ni skupo

Objavljeno: 18.11.2018. u 22:09
get url
text
Pileća džigerica sa rižom
Pileća džigerica sa rižom
v2-intext-01

Sastojci

Pileća džigerica 700 g, pet kašika ulja, 300 gr riže, glavica crnog luka, paprika babura, so po ukusu, biber po ukusu, peršunov list

Priprema

Džigericu očitite od žilica i operite. U tavuj stavite dvie kašike ulja, pa kad se zagrije stavite džigericu, pospite je biberom i pustite da se krčka uz lagano dolivanje vode oko 20 minuta. Pred kraj ostavite da se zapeče na laganoj vatri.

U međuvremenu luk i papriku izblendirajte, pa stavite da se prodinstaju sa ostatkom ulja i malo vode oko deset minuta. Zatim dodajte rižu, nalijte pola litre vode i posolite. Povremeno promiješajte dok se lagano kuha.

Riža bi trebao da se skuha dok voda ispari, ali ako nije dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova. Na kraju pospite sitno sjeckanim peršunovim listom i poslužite toplo.

v2-out-of-page
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02