navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vječiti sukob

Sarajevski, travnički, tuzlanski ili banjalučki: Koji su najbolji ćevapi?

Svi su ukusni na svoj način, a koji su vama najbolji

AUTOR: Aida Tukar
Objavljeno: 22.10.2025. u 08:37
get url
text
FOTO: Ilustracija
Sarajevski, travnički, tuzlanski ili banjalučki? Vječno je pitanje, gdje su najbolji ćevapi u Bosni i Hercegovini.
Ćevapi su tradicionalno bosansko jelo od faširanog mesa koje vole apsolutno sve generacije. Postoji mnoštvo recepata za ćevape, ali stare sarajevske ćevabdžinice originalni recept neće dati nikome.
v2-intext-01

Sarajevski ćevapi

Zbog toga postoji nekoliko varijacija sarajevskih ćevapa. Najpopularniji su oni koji se prave od junećeg faširanog mesa te poslužuju u somunu s posoljenim lukom ili kajamakom uz jogurt ili kiselo mlijeko.
v2-out-of-page
Sarajevski ćevapi
FOTO: Ilustracija

Banjalučki ćevapi

Banjalučki ćevapi se prave od junećeg i ovčijeg mesa i stavljaju se u lepinju. Jedu se uz bijeli luk ili feferone te so, biber i jogurt ili kiselo mlijeko.
Banjlučki ćevapi
FOTO: Ilustracija

Tuzlanski ćevapi

Tuzlanski ćevapi se pripremaju od goveđeg, jagnjećeg i ovčijeg mesa. Također se poslužuju u lepinji s lukom, soli i biberom.
Tuzlanski ćevapi
FOTO: Ilustracija

Travnički ćevapi

Mnogi preferiraju travničke ćevape te tvrde da su oni najbolji. Prave se od junećeg, ovčijeg, janjećeg i telećeg mesa. Poslužuju se u pitici uz zdjelicu isjeckanog luka, so i jogurt ili kiselo mlijeko.
A koji su vama omiljeni ćevapi?
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02
POVEZANO