Noževi su neophodni u kuhinji, jer se koriste za sječenje, usitnjavanje i rezanje raznih sastojaka.
Međutim, česta upotreba ima tendenciju da haba njihova sječiva, što kuhanje čini manje efikasnim. Trošenje novca na nove noževe nije jedino rješenje.
Dobra vijest je da postoji jednostavan i pristupačan način da obnovite oštrinu vaših noževa, bez potrebe za skupom opremom ili specijalizovanim stručnjacima.
Ova praktična tehnika može biti prava prednost u održavanju ovog kućnog pribora.
Tehnika se ističe svojom jednostavnošću, ekonomičnošću i efikasnošću, vraćajući efikasnost noževa bez opterećenja vašeg džepa.
Da biste započeli proces, jednostavno kašikom namažite malo putera na stranice noža.
Zatim, uzmite keramičku ili porculansku šolju, okrenite je naopačke i dodajte kašičicu soli ili šećera.
Na kraju, pomjerite sječivo duž keramičkog oboda šolje i ponovite pokret najmanje 20 puta sa svake strane.
Ova jednostavna i brza praksa vraća oštrinu, što će nož učiniti kao nov.