Noževi su neophodni u kuhinji, jer se koriste za sječenje, usitnjavanje i rezanje raznih sastojaka.
Međutim, česta upotreba ima tendenciju da haba njihova sječiva, što kuhanje čini manje efikasnim. Trošenje novca na nove noževe nije jedino rješenje.
v2-intext-01
Dobra vijest je da postoji jednostavan i pristupačan način da obnovite oštrinu vaših noževa, bez potrebe za skupom opremom ili specijalizovanim stručnjacima.
Ova praktična tehnika može biti prava prednost u održavanju ovog kućnog pribora.
v2-out-of-page
Tehnika se ističe svojom jednostavnošću, ekonomičnošću i efikasnošću, vraćajući efikasnost noževa bez opterećenja vašeg džepa.
Da biste započeli proces, jednostavno kašikom namažite malo putera na stranice noža.
Zatim, uzmite keramičku ili porculansku šolju, okrenite je naopačke i dodajte kašičicu soli ili šećera.
Na kraju, pomjerite sječivo duž keramičkog oboda šolje i ponovite pokret najmanje 20 puta sa svake strane.
Ova jednostavna i brza praksa vraća oštrinu, što će nož učiniti kao nov.