navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Recept

Nutricionistica savjetuje kako ispeći savršene krompire

Rijetko ko ne voli dobro ispečene i hrskave krompire, a nutricionistica Laura Ford otkrila je recept s kojim će uvijek ispasti baš takvi, piše Daily Mail.

Objavljeno: 25.11.2020. u 22:30
get url
text
v2-intext-01

Način na koji ih ona sprema podijelila je na društvenim mrežama te je otkrila da koristi oguljene crvene krompire, ekstra djevičansko maslinovo ulje, lovorov list, začine, sol, papar i med.

- Ovaj pečeni krompir izazvat će vam pravu ovisnost. Savršena ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti - rekla je.

Recept

- Zakuhajte lonac vode i dodajte krompir. Krompir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov. Dok se krompir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stepeni Celzijusa. Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći dvije minute dok se maslac ne otopi. Dodajte ocijeđeni krompir i pomiješajte ga s uljem. Začinite višenamjenskim začinima, solju i paprom. Pazite da se krompir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa. Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite dodatnih 25-30 minuta dok ne postane hrskav. Prelijte med preko krompira dok je vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom - otkrila je.

 

v2-out-of-page
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02