navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Sian Almond

Ova kuharica priprema najbolji doručak na svijetu, podijelila je i recept

U svom radu kombinira parisku eleganciju, londonsku urbanu estetiku i sopstveni australski brunch senzibilitet

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 29.10.2025. u 09:46
get url
text
FOTO: SIANALMOND.COOKS/INSTAGRAM/SCREENSHOT
Sian Almond je talentirana kuharica australskog porijekla i trenutno zauzima poziciju direktorice doručka u prestižnom restoranu Pavyllon London, koji se nalazi u okviru hotela Four Seasons Hotel London Park Lane.
Sian je preuzela izazov da preoblikuje doručak i smatra ga "najvažnijim obrokom dana".
v2-intext-01
Njena želja je bila da doručak u Pavyllonu bude jednako značajan kao večera.
U svom radu kombinira parisku eleganciju, londonsku urbanu estetiku i sopstveni australski brunch senzibilitet.
v2-out-of-page
Pod njenim rukovodstvom, jelovnik za doručak u Pavyllonu postao je kreativan, vizualno privlačan, što je rezultiralo značajnim rastom interesovanja i rezervacija.
Sada se već širom svijeta priča da je njen doručak najbolji.
Neka od jela Sian Almond koja su stekla veliku pažnju su:
- arabic omelette - složeno jelo sa biljnim začinima, labnehom, sumakom i začinjenim sosom,
- avocado croast - reinterpretacija klasika: umjesto tosta koristi se puterasti kroasan, koji sadrži gvakamole, poširano jaje, rukolu i parmezan.
Kada je riječ o njenim tehnikama Sian je dala savjet kako napraviti odličnu kajganu.
Ona koristi štapni mikser da dobro izmiješa jaja, potom stavi tavu na nisku temperaturu i u nju puno maslaca, što rezultira glatkom, kremastom teksturom.
Evo jednog inspirativnog recepta za doručak koji je osmislila Sian.
Avocado croast
Potrebni sastojci: jedan veći kroasan ili dva manja maslacem premazana i pečena, jedan zreli avokado, jedno poširano jaje po osobi, šaka rukole, 20 g svježe nairendanog parmezana, limunov sok po ukusu, maslinovo ulje, so i biber.
Postupak pripreme:
Presijecite kroasan (ili kroasane) na pola i blago ga prepecite da dobije zlatnu boju.
U posudi izgnječite avokado s malo limunovog soka, posolite i pobiberite.
Na polovinu kroasana namažite avokado smjesu.
Postavite rukolu preko avokada, a zatim pažljivo na vrh stavite poširano jaje.
Pospite svježim parmezanom i sa malo maslinovog ulja.
Servirajte odmah, najbolje toplo, dok je kroasan još hrskav.
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02