navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Korisno znati

Razmislite da li je dobro jesti voće koje nije s našeg područja

Na pijacama, u tržim centrima, u svako doba godine možemo naći voće koje nije sa našeg podneblja i svakako da se ne libimo obogatiti trpezu sa takvom vrstom voća.

Objavljeno: 08.06.2020. u 08:18
get url
text
Jedenje ananasa
Jedenje ananasa
v2-intext-01

Ipak, stručnjaci kažu kako bi bilo bolje da jedemo sezonsko voće, koje se uzgaja na našem području. Razloga za to je mnogo.

Ako namirnica ne raste u regiji u kojoj živimo, prema takozvanoj teoriji energije hrane iz kineske medicine, ona nam neće dati vrstu energije koja nam je potrebna.

Kako objašnjavaju stručnjaci, voće, biljke, koje se uzgajaju u toplijoj klimi priroda je stvorila tako da pomažu tijelu iznutra ga hidrirajući i hladeći, što recimo vrijedi za banane, dok one koje rastu u hladnijoj klimi griju telo.

- Bez obzira na nutritivnu vrijednost hrane, naš bi prioritet trebala biti konzumacija lokalno gajene i sezonske hrane koja će nam pomoći da se najbolje prilagodimo svojim klimatskim uvjetima - naglašava Amerikanka Katheryn Gronauer, certificirani zdravstveni trener.

v2-out-of-page
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02