navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Vrijedi probati

Trik profesionalnih kuhara: Dodajte kašičicu ovog sastojka i nećete osjetiti miris luka

Zbog mirisa koji se oslobađa tokom dinstanja luka, jela koja ga sadrže za mnoge nisu baš popularna i izbjegavaju ih.

Objavljeno: 22.01.2024. u 08:44
get url
text
v2-intext-01

Glavni krivac neugodnih mirisa je otpuštanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi tokom toplotne obrade.

Ipak, postoji način na koji se neugodan miris može izbjeći, tvrde kuhari.

Glavni saveznik u borbi protiv jakog mirisa luka je soda bikarbona. Nakon što ste nasjeckali luk, potrebno ga je staviti u tavu sa zagrijanim uljem i jednom kašičicom sode bikarbone. Ako se radi o većoj količini luka, više od pola kilograma, potrebno je dodati kašiku sode.

Prodinstajte luk kao i obično.

Još jedna dobra stvar je što će se luk zgusnuti, pa će se lakše probaviti.

Također, moguće je izbjeći korištenje zaprške jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti učinak kao i zaprška.

Ovaj trik koriste i profesionalni kuhari.

v2-out-of-page
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02