Prema studiji objavljenoj u British Journal of Nutrition otkriveno je da konzumacija kivija i vitamina C bitno utječe na to kako se osjećamo.
Kivi je voće bogato vlaknima, kalijem, vitaminom E te vitaminom C, a vitamin C ključan je za funkciju imunološkog sistema.
v2-intext-01
Otkriće nove studije je da su tek četiri dana konzumacije kivija potrebna da ova zelena voćka pozitivno utječe na naše raspoloženje. Sudionici istraživanja bili su podijeljeni u tri grupe: jedna je dobivala dnevni dodatak vitamina C, druga je dobivala dva kivija dnevno, a treća je dnevno dobivala placebo tabletu.
Rezultati su otkrili da su sudionici koji su konzumirali kivi vidjeli poboljšanje raspoloženja i vitalnosti nakon četvrtog dana, a znatno bolje rezultate dobili su nakon dvije sedmice konzumacije.
v2-out-of-page
Kivi je namirnica koju je vrlo lako uključiti u svoj prehrambeni plan, čak i ako niste veliki ljubitelj ovog zelenog voća.
U svoj jogurt ili zobenu kašu narežite kivi na tanke kriške koji će upotpuniti okus vašeg doručka, a zanimljiv je prijedlog uključiti kivi u svoje salate miješanjem kivija narezanog na kockice s miješanim zelenim povrćem, narezanim bademima i laganim preljevom od citrusa. Ukoliko pak niste ljubitelj, okus kivija možete ublažiti ukoliko ga uključite u zeleni smoothie s puno špinata, banana i kokosovog mlijeka.