navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Uz pravilnu konzumaciju

Jabukovo sirće čuva srce i smanjuje šećer

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 30.04.2025. u 07:53
get url
text
Smanjuje holesterol i trigliceride
Smanjuje holesterol i trigliceride /
FOTO: Arhiva
Jabukovo sirće se proizvodi fermentacijom jabuka i sadrži vitamine B i C, sirćetnu kiselinu koja pomaže u borbi protiv štetnih bakterija. Pored toga, ima i nekoliko zdravstvenih prednosti.
Konzumiranje jabukovog sirćeta na prazan stomak može smanjiti ukupan holesterol i trigliceride, kao i nivo glukoze u krvi. Također povećava nivoe HDL-a ili dobrog holesterola, što pomaže u uklanjanju lošeg holesterola iz krvotoka i smanjuje rizik od srčanih oboljenja.
v2-intext-01
Redovna konzumacija jabukovog sirćeta na prazan stomak duže od osam sedmica može smanjiti nivo glukoze u krvi. Sirće usporava proces varenja, što usporava oslobađanje glukoze u tijelu.
v2-out-of-page
Pošto je jabukovo sirće probiotik, ono potiče rast dobrih bakterija u crijevima. Ovo može pomoći u održavanju redovnog varenja i jačanju imuniteta.
Jabukovo sirće može eliminisati određene vrste patogena iz tijela, iako nije efikasno protiv svih njih. Istraživanja su pokazala da se efikasno bori protiv bakterija.
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02
POVEZANO