Zaboravite na nerviranje. Pomoću ovog trika pečene paprike ogulit će te lako, brzo i bez muke.
Pečene paprike su srce mnogih domaćih jela, od ajvara do salata.
v2-intext-01
Ali ako ste ikada proveli pola sata ljušteći ih, znate da to može biti prava mala noćna mora. Dobra vijest? Postoji trik koji štedi vrijeme, živce i nokte.
Sve što vam je potrebno jeste obična plastična kesa. Kad izvadite paprike iz rerne ili ih skinete s roštilja, dok su još vruće, ubacite ih u kesu i zatvorite je.
v2-out-of-page
Para koja se stvori unutra omekša ljusku, pa se ona doslovno sama odvaja.
Nakon 10 do 15 minuta, samo ih izvadite i ljuska sklizne kao rukavica.
Toplota i para u zatvorenom prostoru razbijaju vezu između ljuske i mesa paprike.
To znači manje grebanja, manje gubitka mesa i više uživanja u ukusu. Plus, ruke ostaju čiste, a kuhinja uredna.