Dok dani postaju kraći, a jutra svježija, mnogi traže utjehu u toplim napicima. Ove jeseni, klasik poput kuhanog napitka od jabuke vraća se na velika vrata.
S mješavinom prirodnog soka, cimeta, klinčića i kriške narandže, ovaj napitak ne samo da grije, već budi i mirise. Idealno se slaže s kolačima od cimeta, a sve više kafića u regiji ga uvrštava u svoju ponudu.
v2-intext-01
Osim što je ukusan, bogat je antioksidansima i jača imunitet - savršen saveznik u borbi protiv jesenskih prehlada. Ako još niste, vrijeme je da ga probate.
Dovoljno je zagrijati litar prirodnog soka od jabuke (najbolje mutnog), dodati štapić cimeta, nekoliko karanfilića i nekoliko tankih kriški narandže. Po želji, može se ubaciti i komadić svježeg đumbira za dodatnu toplinu. Smjesu kuhajte na laganoj vatri 10 do 15 minuta, dok se začini ne povežu.
v2-out-of-page