navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Odličan metod

Jeste li probali ovako oguliti bijeli luk

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 24.09.2025. u 11:03
get url
text
Guljenje bijelog luka, jedna je od onih malih kuhinjskih frustracija koje svi znamo. Ljuskice se lijepe za prste, miris ostaje na rukama satima, a ako vam treba više čehni, brzo postane zamorno. No postoji nekoliko trikova koji će vam uštedjeti vrijeme i spasiti ruke od intenzivnog mirisa.
Jedan od najpopularnijih načina dolazi iz profesionalnih kuhinja i uključuje ništa više od obične tegle ili velike zdjele.
Odvojite čehna bijelog luka, ali ih nemojte guliti.
Ubacite ih u čistu teglu s poklopcem (može i termosica ili metalna posuda).
Zatvorite i dobro protresite 20-30 sekundi.
Kad otvorite, većina čehni će biti potpuno oguljena - ljuske će se same odvojiti.
Ova metoda je djelotvorna jer trenje i udarci među čehnima i staklenkom doslovno "istrgnu" ljusku, a vi ništa ne morate dirati rukama.
Ako vam treba svega jeddan do dva čehna, možete ih jednostavno zdrobiti ravnim dijelom noža. Ljuska će odmah popucati i lako se skinuti. No ako vas brine miris na prstima, rješenje je jednostavno - inoks.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO