navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Jednostavan trik

Kako da skuhate rižu, a da se ne zalijepi

Bijela riža može biti odličan dodatak zdravoj večeri, ali često ispadne bljutava ako se ne skuha kako treba

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 02.06.2025. u 09:06
get url
text
Izbjegnite kašastu teksturu
Izbjegnite kašastu teksturu /
FOTO: Arhiva
Ukoliko imate problema da skuhate rižu tako da bude odgovarajuće teksture i ukusa, otkrit ćemo vam jednostavan trik.
Tokom kuhanja riže trebalo bi da dodate malo maslinovog ulja.
v2-intext-01
Bijela riža može biti odličan dodatak zdravoj večeri, ali često ispadne bljutava ako se ne skuha kako treba. 
Mnogi rižu kuhaju samo u vodi, ali to može dovesti do toga da se zalijepi tokom kuhanja, što rezultira kašastom teksturom.
v2-out-of-page
Pomiješajte opranu rižu, vodu i ulje u šerpi. Promiješajte, poklopite i smanjite temperaturu kako bi se lagano krčkala.
Dodavanje ulja u ključalu vodu pomaže da se zrna riže ne lijepe jedno za drugo, što smanjuje šanse da postane ljepljiva. Malo ulja također pomaže da se ukloni višak skroba, čineći rižu rastresitijom i mekšom.
Ovo je jednostavan način da znatno poboljšate teksturu bijele riže, a istovremeno joj daje sjajan, privlačan izgled kada se posluži.
v2-rectangle-01
v2-rectangle-02
search icon
prikaži komentare (0)
v2-intext-02
POVEZANO