Ukoliko imate problema da skuhate rižu tako da bude odgovarajuće teksture i ukusa, otkrit ćemo vam jednostavan trik.
Tokom kuhanja riže trebalo bi da dodate malo maslinovog ulja.
v2-intext-01
Bijela riža može biti odličan dodatak zdravoj večeri, ali često ispadne bljutava ako se ne skuha kako treba.
Mnogi rižu kuhaju samo u vodi, ali to može dovesti do toga da se zalijepi tokom kuhanja, što rezultira kašastom teksturom.
v2-out-of-page
Pomiješajte opranu rižu, vodu i ulje u šerpi. Promiješajte, poklopite i smanjite temperaturu kako bi se lagano krčkala.
Dodavanje ulja u ključalu vodu pomaže da se zrna riže ne lijepe jedno za drugo, što smanjuje šanse da postane ljepljiva. Malo ulja također pomaže da se ukloni višak skroba, čineći rižu rastresitijom i mekšom.
Ovo je jednostavan način da znatno poboljšate teksturu bijele riže, a istovremeno joj daje sjajan, privlačan izgled kada se posluži.