navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Brzi doručak ili večera

Kako da uštipci budu ukusni, a da ne upiju ni kap ulja

Često je problem to što tijesto nakon prženja zna da bude previše masno jer upije veliku količinu ulja

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 16.08.2025. u 13:40
get url
text
Trikovi da tijesto bude manje masno
Trikovi da tijesto bude manje masno /
FOTO: Arhiva
Uštipci i ostala pržena tijesta često su omiljen izbor za doručak ili večeru.
Ipak, često je problem to što tijesto nakon prženja zna da bude previše masno jer upije veliku količinu ulja.
Srećom, postoji nekoliko jednostavnih načina da se to spriječi.
Prvi trik podrazumijeva dodavanje praška za pecivo ili sode bikarbone u brašno.
Najbolje je da ih prije toga prosijete zajedno s brašnom. Ovaj korak pomaže da tijesto tokom prženja ne upije ulje, već da ostane lagano i prozračno.
Drugi važan savjet odnosi se na temperaturu ulja.
Prije nego što stavite tijesto da se prži, pobrinite se da je ulje dovoljno zagrijano. Kada je temperatura visoka, spoljašnji sloj tijesta se odmah zapeče i time sprječava upijanje masnoće.
Uz ova dva jednostavna koraka, vaši uštipci i mekike biće ukusni, hrskavi i bez suvišne masnoće. 
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO