navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Često pitanje

Da li je zdravo pržiti hranu na maslinovom ulju

Zdrava priprema hrane danas je često veliki izazov, zbog različitih informacija i ogromne ponude na tržištu

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 01.08.2025. u 10:42
get url
text
Ne podnosi visoke temperature
Ne podnosi visoke temperature /
FOTO: Arhiva
Zna se da je maslinovo ulje, hladno cijeđeno, ekstradjevičansko, dobro za organizam, ali često je pitanje da li je ovo ulje pravi izbor za prženje.
Zdrava priprema hrane danas je često veliki izazov, zbog različitih informacija i ogromne ponude na tržištu. Jedno od čestih pitanja jeste i da li je dobro koristiti maslinovo ulje za prženje.
Maslinovo ulje ima mnoge koristi za organizam, ima jedinjenja koja mogu spriječiti upale u organizmu, zato je čest izbor umjesto nekih drugih ulja, međutim, ne treba ga koristiti za sve.
Ipak, i pored svih benefita koje ovo ulje ima, većina nutricionista kaže da nije dobro koristiti ovo ulje za prženje jer ono je hladno cijeđeno, nerafinisano i ne podnosi visoke temperature.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO