navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Višemilionski pregledi

Mi u Bosni bi ga nazvali uljevak, a u Turskoj je pita bez kora koja inače oduševljava ljude širom svijeta

AUTOR: Faktor
Objavljeno: 31.07.2025. u 10:01
get url
text
Pite su super obrok koji može da se jede u raznim prilikama. Odličan je kao doručak, večera, užina ili predjelo. Ova turska pita sa povrćem, ili pak uljevak, već godinama oduševljava ljude širom svijeta i ima više od 11 miliona pregleda.
Sastojci
2 krompira
2 paradajza
3 zelene paprike
2 mlada luka
4 jajeta
kašičica soli
100 g feta sira
čaša ulja
1,5 čaša mlijeka
3,5 šolje brašna
2 kesice praška za pecivo
rendani sir
Priprema:
Krompir, paradajz, zelenu papriku i zeleni luk isijecite na sitne kockice. Paradajzu skinite kožicu. Zatim umutite jaja, pa dodajte povrće, so, sjeckanu fetu, ulje i mlijeko. Dobro promiješajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo. Tepsiju premažite puterom i sipajte smjesu, pospite rendani sir preko i pecite na 200 stepeni nekih 30-35 minuta.
search icon
prikaži komentare (0)
POVEZANO