Većina ljudi griješi praveći pire krompir. Otkrivamo kako da ga spremite baš kao u najboljim restoranima, da bude kremast i ukusan.
Pire krompir u restoranima se veoma razlikuje od domaćeg, a ne radi se samo o tome kako je serviran i što nema nijednu grudvicu. Obično sadrži i neki tajni sastojak koji vam profesionalni kuhari nikada ne bi otkrili.
"Food blogerka" Elena Golutsova, pobjednica jednog kulinarskog takmičenja u Rusiji, podijelila je jedan od svojih trikova za jelo bez premca.
Da bi pire bio kremast poput putera, neophodno je osušiti krompir nakon kuhanja, a zatim ga pritisnuti kroz sito. Na ovaj način će jelo biti još kompaktnije. Nakon toga, potrebno je dodati ne hladno, već vruće slatko mlijeko i umutiti smjesu. Možete to da uradite mikserom, ručno ili u blenderu. Na ovaj način će pire postati za nekoliko nijansi svijetliji od onog koji nije bio umućen. Još jedna tajna iskusne kuharice je da rastopi puter pre nego što ga doda u krompir.