Tjestenina je odavno osvojila svijet, ukusna je, svestrana i prije svega, spasitelj kada nemate puno vremena, jer se zaista brzo priprema.
Ali ako je ipak kuhate u vodi, provjerite zašto pravite "grešku".
Tjestenina je jedna od najsvestranijih namirnica koju možete kombinovati gotovo sa svime, s mesom, s tofuom, s raznim povrćem, može biti čak i desert.
Mogućnosti su beskrajne. Ali možda je ne pripremate na najbolji mogući način. Uz vrlo koristan kulinarski trik, možete je pripremiti još brže i impresionirati bogatijim okusom.
Umjesto da kuhate tjesteninu u vodi, kuhajte je u sosu! Ovo će vam uštedjeti mnogo vremena što je savršeno za one dane kada zaista trebate nešto brzo pripremiti, a tjestenina će imati još bogatiji okus.
Pripremite sve za sos, paradajz ili bilo koji drugi. Možete koristiti konzervirani paradajz, dodati bijeli luk, luk, maslinovo ulje, bosiljak i sve ostalo što obično koristite za pravljenje domaćeg sosa od paradajza.
Na kraju dodajte malo vode i naravno tjesteninu. Pustite da prokuha, a zatim pustite da se krčka.
U početku će biti prilično vodenasto i neće izgledati baš primamljivo, ali ne brinite, tjestenina će upiti vodu, ostavljajući vam gusti umak (škrob iz tjestenine će također to osigurati) i tjesteninu sa zaista bogatim okusom.
I još jedna dobra stvar: zaprljat ćete samo jednu posudu.